torstai 30. toukokuuta 2013



Löysin nämä kukkivat puut ollessani kävelyllä K.n kanssa. Hän nukkui suloista pikku taaperon untaan vaunuissa ja hetkeksi minä katosin tuohon valkoiseen tuoksuvaan kukka mereen. Luulisin että ovat koristeomenapuita.
Kun tyttäreni syntyivät ja pääsimme 9päivän osastolla olon jälkeen kotiin, kaikki näytti ihmeellisen ihanalta. Niin vihreältä, omenapuut olivat silloin täydessä kukoistuksessa verhoutuneina valkeaan, mehiläiseten laulun ympäröidessä niitä .Japanissa kirsikan kukat ( Sakura) on hyvin tärkeä ja niitä mennään vartavasten ihailemaan puistoihin, piknikille jne. Mille omenankukilla on oma erityinen merkityksensä ja muistonsa.

 I found these beautiful blooming  trees on our walk with K. He was asleep in his pram and I got lost in that sea of white scented flowers. I think it's a appletree, but alas not the fruit bearing type.
I remember that when my girls where born (that's 8 years ago!!) and we got home from the hospital everything seemed so wonderful in nature, green and lush. Apple trees where on their full glory, covered in white and surrounded with the hum of bees. Apple blossom bears an important and cherished memory for me. They seem to be blooming earlier this year, or resent years.








Viime päivät ovat olleen ihana lempeitä ja lämpimiä sään puolesta. Muuten tuntuu että on ollut rankkaa. Olen ollut aika ryöpytyksessä ja olo on toisinaan todella nuutunut. Liian paljon tapahtuu isoja juttuja, eivätkä kaikki ole aivan niin miellyttäviä kuin toivoisin.
Olemme olleet lasten kanssa paljon ulkona. Vaikka asummekin kaupungissa on tässä lähellä useampi iso ja mukava leikkipuisto. Meille on jo niinä vuosina jotka Helsingissä olemme asuneet muodostunut omat suosikkimme, ne tässä ihan kiven heiton päässä kotoa ja ne joihin pitää reissata hieman. Pikku K on nyt siinä iässä kun vauhtia on enemmän kuin älliä ja häntä saakin vahtia ja perässä juosta. Hänen uusin kunnianhimonsa on kiivetä siskojen kerrossängyn ylä sänkyyn ominvoimin. Voi noita pieniä poikia sanon minä. Suloinen touhottaja ja minun maailman rakkaimpani hän kuitenkin on. Kesän ja ensimmäisten oikein pitkävarstisten voikukkien kunniaksi K sai kukka kruunun ja viipotti kiltisti puistossa pitkään seppele kutreillaan.
(Ylimmät kaksi kuvaa ovat A.sta)

The last few days have been sweet and warm by weather.Othervise I feel pretty weary, it's been a tough few days. Too many big emotional things have gotten my head into a swirll. I think I've had enough of negativity I need calm, love and well peace woud'nt go amiss either. I'm ok tho, so no worries. I just felt a bit of a niide to moan.
We've been out quite a lot with the kids. In parks mostly. Alltho we do live in Helsinki (and pretty downtown) it's so nice to be able to choose with parks, there are quite many nice ones near our home. Over these years here the kids have formed their own solid favourites.
Little K is now in "that" age. Meaning he's so got too much strenght in relarion to his well wit. His new ambition for example is to climb his sisters bunk bed, to the upper bed that is. And yes all on his own. I have to be on alert with him all the time. It's kinda funny tho, basic male issues. Too much power not enough thought behind it. Hahaha. I do love him to bids tho, he's funny, sweet, kind and adorable in his own way. I'm holdin thight on the thought and philosphy of mine that says that all children are a great gift and a blessing, little miracles that's what they are.
To celebrate the coming summer and the first long stemmed dandelions I made a little flower crown for K. He was so cute being busy with his play the garland swingin on his little blond head.


(The 2 top photos are of A)



 Voin vinkata ja suositella Töölönlahden töyräällä sijaitsevaa Sinisen huvilan kahvilaa. Pidän ulkoilma kahviloista näin kesäisin, ja tunnelmaltaan ja rauhallisuudeltaan tämä on usein erinomainen vaihtoehto. (joskus tosin käy huono tuuri ja paikalla on paljonkin väkeä sellaista se on) Tietysti voi olla että sijainti on hieman syrjäinen.

I can recommend a cafe that sits on the bank of Töölönlahti bay, it's called the Blue villas cafe. ( or somtehing of the sort) If you like summercafes and sitting outside having cofee/tea/ cake etc. this could be a good place to consider going on a lovely summers day.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti