maanantai 27. toukokuuta 2013

Unisieppari/ Dreamcatcher


Tein unisiepparin. En edes tiennyt työn päätyvän sellaiseksi. On ihanaa kun työ ohjaa sitä tehtäessä. Inspiraatio virtaa vapaasti ja luovat ratkaisut ovat mielenkiintoisempia ja uskaliaampia kuin ennalta suunniteltuna usen. (minun töissäni siis, muista en tiedä) Tämähän ei ole perinteinen unisieppari vain tälläinen moderni minunlaiseni versio siitä . Ajattelin tämän olevan kuin kaariportti joka johtaa uniin. Vaalea väri kuvastaa unen keveyttä, rauhallisuutta ja tyyneyttä. Portti suojelee ns. hyvää eheyttävää unta ja pitää pahat, ahdistavat ja negatiiviset vaikutteet poissa. Ripustin sen sänkyni yläpuolelle ja pidän siitä kovasti. Lapset innostuivat ajatuksesta kovasti ja hinkuavat tehdä omat siepparinsa. Keräilen tällä hetkellä heille sopivia materiaaleja joita voivat sitten hyödyntää projektiinsa.
Olen aina hurjan imarreltu kun tytöt tykkäävät tekeleistäni ja innostuvat niin että haluavat tehdä samaa,tai samantapaista. Yhdessä tekeminen heidän kanssaan onkin aivan ihanaa!

Mutta haluan kertoa teille vielä vähän sängystäni, jota rakastan. Minulla ei ole koskaan ollut noin isoa ja mukavaa sänkyä. Kauniita sänkyjä kyllä mutta ei tälläistä. Sänky koostuu kahdesta runkopatja sängystä jotka on alta ruuvvattu toisiinsa 3 tuki laudalla. Lautoihin on kiinnitetty 6kpl lukittavia pyöriä. Pyörät ovat siitä kivat että ne nostavat sänkyä juuri sopivasti ylös lattialta ja antavat ihanan lliikuttelu mahdollisuuden. Joka on kiva etenkin jos tykkää muuttaa huonekalujen järjestystä usein. Myös siivottaessa on kätevää kun sängyn alta ei tarvitse imuroida vaan sen kun siirtää sängyn ja imuroi lattian. Ihana kultani auttoi osien ruuvaamisessa ja toi laudat jotka tukevat ja yhdistävät osat toisiinsa. Minä ompelin patjoille vielä uudet verhoilut ja valmista tuli. Viltti sängyn yllä on paikallaan lähinnä peittämässä seinässä olevia rumia reikiä. ( edellisen asukkaan jäljiltä asunnossa on aikalailla isoja ruuvin jälkiä)

 * * * * * * * *  * * * * * * *  * * * * * *   * * * * * * * * *  * * * * * * *   * * * * * * * * * * * * * * *
 I made a dreamcatcher. It's an arc that leads into dreams. It will bring you peaceful,tranquil sleep and banish bad and distressing nightmares. I hung it on the wall above my bed.
I want to tell you something about that bed of mine. It's heavenly, I absolutely love it. I've never had such a lovely bed before. It's two mattresses put together with two boeard form underneath. It also has wheels. Yup, 6 wheels alltogether lift the bed just perfectly up from the floor. It's also really handy when you're vacuming. The wheels do have brakes tho, so that when I want I can lock the bed into the place I want it to be. I also made new upholstery to the bed when we where putting it together with my fellow.  ( Also referred as T.) The blanket it there mostly to cover the ugly holes on the wall (made by previous tennants)


1 kommentti: