sunnuntai 23. joulukuuta 2012

I wish you all lovely Christmas time, Kaunista ja rauhaisaa joulunaikaa *


                                                        Pakkas päivät ovat olleet ihania. Olen kävellyt K.n kanssa, nauttinut hetkien hiljaisuudesta kun poikanen nukkuu. Kylmä ilma virkistää ja saa tuntemaan olevansa hereillä, tässä hetkessä. Ikään kuin enemmän elossa. Muistelin niitä talven pakkasia, kun hatun alta karkaavat hius-suortuvat muttuivat valkeiksi ja silmäripset huurtuivat hopeaan. Rakastan sitä.
Olen ihaillut viime päivinä myös lumen leijailua. ( tuntuu että menneet viikot täällä Helsingissä ainakin, ovat olleet tuiskua ja viimaa. Vaakatasossa kiitävää lunta ja jäätä) Leijaileva lume on niin herkkää, kaunista ja saa taianomaisesti kaiken näyttämään kauniilta.Frosty winterdays have been wonderful. I have been walking daily with K sleeping in his pram. I have marvelled the beauty of delicatly falling snow. ( few previous weeks it's been a small snowstorm outside, wind blowing snow and ice hard on your face) I think there definitely is some magic in those gracefully floating snowflakes. It makes everything look beautifull.  Cold air refresses and makes me feel awake, in a way more alive. Yesterday evening I found myself thinking back those winters when eyelashes got coverd in a silvery white frost and breathing made tiny mist clouds float around you. We are not yet even close to those temperatures, maybe those winterdays are just yet to come.
A.n ja N.n jouluhyasintit puhkesivat kauniiseen kukkaan jo viime viikolla, ja levittivät suloista tuoksuaan ympäri asuntoa. Huomasimme tyttöjen kanssa kaikki vuorotellen hiipivämme niitä nuuhkimaan. Joulukuusen tuoksun tuntee parhaiten kun heittäytyy rennosti selälleen sohvalle pää kuusen oksien alla. Sekin tuoksu on joulua se.
Meillä on ollut hulinaa ja vilskettä viime päivät A.n ja N.n koulun  joulujuhlat, sekä viimeinen koulupäivä. On ollut haikeutta, iloa, surullisiakin tuntemuksia. Paljon paljon liikutusta ja sydäntä pakahduttavia tunteita. Monesti olen ollut kyynelissä, pääasiassa vain ilosta ja onnesta. Olen näin Joulun alla etenkin miettinyt jälleen sitä kuinka onnekas olen ja kuinka kaikki on hyvin. Mennyt vuosi oli aika rankka, tapahtui ja läpi kävin/ kävimme muutamia hyvin isoja juttuja. Kaikki on kuitenkin kääntynyt hyväksi. Kuin timantit jotka maan järisyttävässä paineessa muuttuvat hiilestä kimaltaviksi olen minäkin oppinut paineen ja rankkojen juttujen kautta paljon hyvää ja tärkeää tähän hetkeen ja tuleviinkin vuosiin. Elämän viisautta sitä se kai on.

Leipäjono tässä meidän lähellämme on ollut pitkä, pidempi kuin aikoihin. Se herättää ajattelemaan myös. Lisäksi olen pohtinyt Joulun surullista puolta, kaikkia niitä jotka viettävät tämän juhlan yksin (syystä tahi toisesta) Niitä joilla on elämässä vaikeaa ja rankkoja aikoja. Olen kiitollinen kaikista rakkaistani ja siitä että asiat ovat hyvin, samalla sydän kuitenkin kokee pientä tuskaa kaikkien niiden osalta joilla asiat eivät ehkä olekkaan niin hyvin.

Joulun rauhaa hyvää tahtoa ja hyvää mieltä toivon kaikille, niin rikkaille kuin köyhille, perheellisille ja yksinäisille.

Our hyacints are blooming for the second week allready. They spread their sweet scent around the house. We have been sneaking up each at our turn to breath the scent and sigh happiness.  Lying on the sofa is best place to catch our Chritsmas trees scent. That is also Christmas, for sure.
This last week has been busy. School christmas celebrations last days of school etc. There has been a good variety of heart bursting emotions.
This season has made me think of the passing year and all the hardships I and we have had to go through. Like diamonds that change form from plain cole in the immense pressure of earth I too feel I have changed because all this what has happened this passing year has made me see things ( myself in cluded) differently. I feel more calm serene, happy and wiser. I feel very blessed, loved and happy.

There is bread and clothing line near our house. It's been long these few weeks. Longer than in ages. It always makes me think of all those who have hard times in their lives.
I wish peacefull and calm Critmas to all.


Innostuin maalaamaan pitkästä aikaa, ja se on ollut ihanaa! 

  
        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti